Topstukken uit het depot

  • Binnen
  • Tentoonstelling

In Museum Het Valkhof kunt u samen met een museumspecialist de bijzondere verhalen ontdekken achter 25 topstukken uit het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten.

Wist u dat Museum Het Valkhof namens de provincie Gelderland het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten beheert? Deze imposante archeologische collectie omvat vele honderdduizenden scherven en fragmenten afkomstig van meer dan duizend vindplaatsen in Gelderland. Daarnaast bevinden zich in de depots bijzondere objecten zoals een zo goed als ‘nieuwe’ Romeinse houten ladder, een prachtig bronzen beeldje van de godin Minerva en een zilveren haarnaald uit de vroege middeleeuwen. Er komen nog steeds nieuwe vondsten bij en worden oude vondsten herontdekt in de depots. U krijgt nu de kans om een selectie van 25 topvondsten uit het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten te bewonderen: van vuurstenen werktuigen uit de late Steentijd (ca. 12.000 voor Chr.) tot een grafplaat uit de 18de eeuw, allemaal vondsten met een bijzonder verhaal, die de rijke geschiedenis van Gelderland prachtig illustreren.

De rondleiding zijn op zaterdag van 14.00-16.00 uur en op zondag van 13.00-15.00 uur. Graag tot dan!

Meer activiteiten in Museum Het Valkhof:

Archeohotspot: Romeins afval

Daarnaast heeft Museum Het Valkhof een uitgebreide archeologische collectie die tot de top van het Nederlandse cultuurbezit behoort. Vier eeuwen lang was Nijmegen de grootste en belangrijkste vestigingsplaats van de Romeinen in ons land. De talloze vondsten uit die tijd laten zien hoe militairen en burgers hier toen leefden.
Bewonder onder andere de godenpijler, de kantharos van Stevensweert, diverse Romeinse maskers en de bronzen portretkop van vermoedelijk keizer Traianus!

Stap het weekend van 13, 14 en 15 oktober 2017 in de wondere wereld van de archeologie bij Museum Het Valkhof. Kom zien, horen ontdekken en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen. Er zijn tal van activiteiten, voor jong en oud, binnen en buiten.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website .

Organisator Museum Het Valkhof

Locatie Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6501 BL Nijmegen
Telefoon: 024 360 88 05
Website

Wanneer?
  • 14 oktober 2017
  • 15 oktober 2017

Hij/zij is op zaterdag aanwezig van 14.00-16.00 uur en op zondag van 13.00-15.00 uur.

- Toegang gratis

Provincie