Rondleiding: ontmoet de Romeinse bewoners van Zuid-Nederland

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Rondleiding

Rond het begin van onze jaartelling zijn in Zuid-Nederland de Romeinen aan de macht. De grens van het Romeinse Rijk loopt dwars door Nederland, langs de Rijn. In de forten en dorpen langs deze grens woonden de Romeinse soldaten samen met hun vrouwen, kinderen, ambachtslieden en handelaren. In Limburg ontstonden grote boerenbedrijven, villa’s, waar voedsel wordt verbouwd voor deze nieuwe bewoners. Hiervan is Villa Voerendaal de grootste en de bekendste.

Hoe leefden deze Romeinen langs de grens en in Villa Voerendaal? En wat gebeurde er met deze Romeinse bewoners een paar decennia later toen het Romeinse Rijk in verval raakte? De rondleiding neemt je mee langs topstukken uit onder andere het Rijksmuseum van Oudheden en onze eigen collectie en laat je zien dat het leven tweeduizend jaar geleden misschien niet zo veel verschilde met dat van vandaag.

Familiedag: de Romeinen veroveren Venlo
Deze activiteit is onderdeel van een dag vol activiteiten voor het hele gezin. Dompel je op zondag 19 juni tijdens de jaarlijkse Nationale Archeologiedagen onder in Romeinse sferen. In en om het Limburgs Museum bruist het van de activiteiten: vergaap je op het plein aan een Romeins spektakel met paarden en soldaten of verken binnen de gloednieuwe tentoonstelling Oevers vol Romeinen, een interactief familieavontuur.

Opzoek naar meer verdieping? Sluit dan aan bij de lezingenreeks in het museumtheater of volg één van de twee rondleidingen. Voor een actief uitje kun je op pad in de omgeving: ontdek de historische binnenstad van Venlo met de erfgoed wandelroute of stap op je fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis met de nieuwe Archeo fietsroutes.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort, 5
5911 BX Venlo

Wanneer?
  • zo. 19 jun. 2022

11:00 - 17:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie