Schrijfwedstrijd ‘Het meisje van Loevestein’

  • Voor kinderen
  • Online activiteit
Online activiteit

Schrijfwedstrijd ‘Het meisje van Loevestein’

Onder de huizen naast de toegangspoort van Slot Loevestein ligt een middeleeuwse begraafplaats. Op deze begraafplaats lag het skelet van een achtjarig meisje. Een meisje dat ergens tussen 1450 en 1550 hier leefde. Maar wie was dit meisje? Wat deed ze hier? Waarmee speelde ze? Had ze broertjes of zusjes? Dat willen we van jou horen. Schrijf zelf een verhaal over ‘Het meisje van het slot’ en lever deze bij ons in.

Een speciale jury zal de verhalen lezen en het meest bijzondere of leuke verhaal uitkiezen. De verhalen worden gejureerd volgens drie leeftijdscategorieën:

6-10 jaar
11-14 jaar
15-18 jaar

De winnaars worden op zaterdag 17 juni uitgenodigd om hun Loevestein prijzenpakket in ontvangst te nemen. Ook zullen alle drie de winnende verhalen tijdens de Nationale Archeologiedagen te lezen zijn op zaal. Dus pak pen en papier bij de hand en geef je creativiteit de vrije hand.

Wat weten we over het meisje?
Het meisje van Loevestein leefde tussen 1450 en 1550. Ze werd heel eenvoudig begraven, los in de aarde, op het kerkhof dat deels onder het straatje met soldatenbarakken ligt. Ze was toen ongeveer acht jaar oud, want haar tanden wisselden op het moment van haar overlijden. We weten dat het een meisje was omdat er op haar linkerschouder een koperen speld lag. Hiermee werd haar lijkwade vastgehouden. Jongens en mannen werden begraven in een lendendoek.


Wat zijn de spelregels?
- Stuur een lang of kort verhaal over het meisje. Of je er een gedicht van maakt, een verhaal, of iets anders is helemaal aan jou! Laat je eigen creativiteit los!

- Stuur je verhaal op naar:
info@slotloevestein.nl óf per post Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen
t.a.v. afdeling Marketing
onderwerp: schrijfwedstrijd ‘Het meisje van Loevestein’

- Vermeld daarbij: naam, adres, e-mail, leeftijd

- Deadline inzending: zondag 4 juni

- Op 11 juni worden de winnaars bekendgemaakt die voor de prijsuitreiking worden uitgenodigd op zaterdag 17 juni.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Slot Loevestein
Telefoon: 0183447171
Website

Wanneer?
  • za. 17 jun. 2023
  • zo. 18 jun. 2023

Inzenden kan t/m zondag 4 juni

- Toegang gratis

Provincie