Speuren als Romein

  • Voor kinderen
  • Buiten
  • Spel
  • Wandeling

Homo Ludens, kom je als Romein speuren op zondagmiddag 18 juni?

Rare jongens die Romeinen……… een uitspraak van de twee bekendste Galliërs, Asterix en Obelix. Maar waren die Romeinen wel zulke rare jongens en meisjes? Tja, ze deden zeker dingen waar we nu van zeggen dat dat raar was, maar ze waren ook hartstikke slim. Ze zijn de ontdekkers van cement, bouwden wegen, bruggen, aquaducten en steden. Ze leerden veel van de natuur en keken goed naar het landschap, ze wisten heel goed welke kruiden ze konden gebruiken om te eten of om niet ziek te worden. Wil jij dat ook leren en wil je ontdekken wat ze allemaal achter hebben gelaten?

Kom dan zondag 18 juni om 14.00 uur met de IVN Wormdalkids mee op pad en ontdek een stuk van een hele belangrijke weg, de Via Belgica! Samen ontdekken we waar en hoe de Romeinen in de omgeving van Rimburg geleefd hebben. We verzamelen allerlei dingen om mee te spelen, bouwen of knutselen zoals de Romeinen dat deden.

Ben je tussen de 4 en 14 jaar kom dan gezellig met ons mee op reis door de tijd. Neem je vader gerust mee! Vanaf 14 uur start de Romeinse expeditie die je al wandelend Romeins Rimburg laat ontdekken in anderhalf uur tijd (niet geschikt voor kinderwagens). We starten bij het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf). Bij terugkomst bij d'r Slieënberg staat iets lekkers en een glaasje drinken voor je klaar. De expeditie duurt uiterlijk tot 17:00 uur.

Natuurlijk mag je verkleed komen als Romein. Gewoon een oud laken met een touw omslaan over je schouders en klaar! Goede, stevige schoenen heb je wel nodig en een lange broek is verstandig in verband met het hoge gras. We gaan namelijk samen op pad en lopen door het bos.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo IVN Wormdalkids
Telefoon: 0615529163
Website

Locatie IVN Wormdalkids
Maastrichterweg in Rimburgerbos
6374RZ Landgraaf

Wanneer?
  • zo. 18 jun. 2023

14:00-17:00

- Toegang gratis

Provincie