Tentoonstelling: Oevers vol Romeinen

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Tentoonstelling

Ontdek het Romeinse leven langs de Rijn en Maas. In een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin verken je hoe de Romeinen zo’n tweeduizend jaar geleden woonden, speelden en vochten. Stap in de verhalen over soldaten en hun families, hun bouwvaardigheden en kookkunsten. Steek je handen uit de mouwen en voel hoe zwaar een maliënkolder is, bouw een fort of richt je huis in met mooie mozaïek.

In Oevers vol Romeinen zie je daarnaast meer dan 450 bijzondere archeologische vondsten uit forten, omliggende dorpjes en boerenbedrijven: van zwaarden en helmen tot babyflesjes en kinderschoentjes. Uniek is het verhaal van de Romeinse villa van Voerendaal. In een gloednieuwe 3D-reconstructie wandel je onder andere door zijn zuilengalerij en het badhuis. In deze tentoonstelling ontmoet je een levendige gemeenschap in mediterrane sfeer, maar beleef je ook de woelige tijd van een groots rijk in verval.

Familiedag: de Romeinen veroveren Venlo
Deze activiteit is onderdeel van een dag vol activiteiten voor het hele gezin. Dompel je op zondag 19 juni tijdens de jaarlijkse Nationale Archeologiedagen onder in Romeinse sferen. In en om het Limburgs Museum bruist het van de activiteiten: vergaap je op het plein aan een Romeins spektakel met paarden en soldaten of verken binnen de gloednieuwe tentoonstelling Oevers vol Romeinen, een interactief familieavontuur.

Opzoek naar meer verdieping? Sluit dan aan bij de lezingenreeks in het museumtheater of volg één van de twee rondleidingen. Voor een actief uitje kun je op pad in de omgeving: ontdek de historische binnenstad van Venlo met de erfgoed wandelroute of stap op je fiets en trap door 10.000 jaar Limburgse geschiedenis met de nieuwe Archeo fietsroutes.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Romeinse Tijd
Organisator Logo Limburgs Museum
Telefoon: +31773522112
Website

Locatie Limburgs Museum
Keulsepoort, 5
5911 BX Venlo

Wanneer?
  • zo. 19 jun. 2022

11:00 - 17:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie