Van grafheuvels naar sporen van WO II

  • Buiten
  • Wandeling

In het Nederlandse deel van het Swalmdal zijn prehistorische grafheuvels te vinden, Romeinse wegen tot sporen van WOII. Daarmee – en nog veel meer – kunt u kennis maken met een speciale wandeling begeleid door twee archeologen: Wiel Luys en Leo Verhart.

De werkgroep archeologie van de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal heeft op zaterdag 18 juni tijdens de Nationale Archeologiedagen een prachtige wandeling uitgezet in het Swalmdal. De start is om 13.00 bij het treinstation in Swalmen en zal incl. een pauze bij herberg De Bos ca 4.5 uur duren. De lengte van de wandeling is 12 km. Aanmelding is niet verplicht.

Vanaf het treinstation voert de wandeling al snel door het Swalmdal. Het mooie riviertje kronkelt hier nog natuurlijk door een prachtig landschap.

Tijdens de wandeling komen we langs archeologische en historische bezienswaardigheden, zoals een middeleeuwse gerechtsplaats met een reconstructie van een rad, grafheuvels uit de steen- en bronstijd, een middeleeuwse landweer, een terechtstellingsplaats, een Romeinse weg en zelfs delen van de uit de Tweede Wereldoorlog daterende Duitse verdedigingslinie: de Westwall. Verder voert de wandeling ook langs het schitterende kasteel Hillenraad, dat met zijn grachten tussen de bomen verscholen ligt.

Voor een wandelaar en liefhebber van historie of archeologie een uitgelezen kans om onder deskundige leiding kennis te maken met een prachtig stukje Limburg.

Periode(s)
  • Alle perioden
Organisator Logo Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal
Telefoon: 0774743098
Website

Locatie Station Swalmen
Stationsstraat 1
6071 KA Swalmen Swalmen

Wanneer?
  • za. 18 jun. 2022

13:00-17:30

- Toegang gratis

Provincie