“Winaam eartiids op ‘e terp – Wijnaldum vroeger op de terp”

  • Voor kinderen
  • Binnen
  • Buiten
  • Wandeling

Stap midden in de oudste geschiedenis van Wijnaldum en ontdek hoe het toen echt was. Duik tijdens de Nationale Archeologiedagen in de vroegere tijd van de terpbewoners.

Aan de rand van de beroemde Tjitsmaterp slaat “Eniwulufu” hun tent op, hier zal in- en om het dagelijks leven uit vervlogen tijden worden nagespeeld. Kinderen mogen vrijblijvend mee doen aan het naspelen van die tijd. Verkleed je thuis als je wilt (niet verplicht) in een hip “Terpenpak”. Leer je eigen naam in runenteken schrijven. Daarnaast mag je broodjes bakken. Verder kun je proeven wat er zoal gegeten en gesnoept werd in die tijd.

Voor jong en oud zullen de gidsen van het Steunpunt aanwezig zijn om te vertellen over de vondst van de gouden fibula en het leven op de terpen van Wijnaldum.
Beklim de Terpentoer en kijk uit over de grootste terpenrij van Friesland.

Maak kennis met handboogschieten tussen 13:00-15:00. Jong en oud (vanaf 8 jaar) kan onder begeleiding van Handboogschietvereniging Boreas uit Dokkum kennismaken met deze sport.

Ga mee met een korte groepswandeling langs de rand van Wijnaldum onder leiding van een gids: start 11.00, 13.00, 14.00, 15.00 uur, een kleine bijdrage mag.

Over ”Eniwulufu”: dit team vertegenwoordigt de Fries rond het jaar 800. Meerdere malen per jaar nemen zij deel aan verschillende evenementen, ook bivakkeren zij in museum park Archeon.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

Periode(s)
  • Middeleeuwen
Organisator Logo Stichting Archeologisch Steunpunt Wijnaldum
Telefoon: 0624125539
Website

Locatie Bij de Terpentoer
Terp 3
8857 BR Wijnaldum

Wanneer?
  • za. 18 jun. 2022

10:00 - 16:00 uur

- Toegang gratis

- Rolstoeltoegankelijk

Provincie