Nieuws

Archeologie Leeft! online platform gelanceerd

2 mei 2017

Archeologie Leeft! online platform gelanceerd

Hoe bereikt archeologie met succes het publiek? Ons gloednieuwe platform Archeologie Leeft! inspireert door #archeosuccessen, interviews, inspiratie en tools die je kunt gebruiken bij het organiseren van een activiteit.

Archeologie Leeft! is een platform in ontwikkeling van en voor de archeologische wereld. Met out of the box ideeën streven we ernaar om elkaar te inspireren door over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken. Hierdoor kunnen we de archeologie voor een steeds groter publiek toegankelijk maken. Samen zetten we een beweging in gang naar een stevige maatschappelijke positie van archeologie. Want anders kijken inspireert.

De website bestaat uit #archeosuccessen, interviews, inspiratie en tools. #Archeosuccessen zijn nationale en internationale voorbeelden van inspirerende publieksactiviteiten, vaak tot stand gekomen in samenwerking met andere culturele disciplines zoals mode, kunst en theater maar ook met technologie en design.

Lees interviews met ondernemende archeologen, kunstenaars en andere bijzondere denkers uit binnen- en buitenland die je meenemen in hun zoektocht naar het verstevigen van bestaande en het bereiken van nieuwe doelgroepen.

Inspiratie en tools helpen je op weg bij het opzetten van je eigen activiteit. Kijk of je in aanmerking komt voor subsidie. En vergeet niet om het jongerenonderzoek te lezen. Want wat vinden kinderen en jongeren leuk of juist niet leuk? Onderzoeksbureau Qrius zocht het voor je uit.

Het mooie is dat je zelf kunt bijdragen aan Archeologie Leeft! Heb je een mooi idee of #archeosucces dat niet mag missen op de website? Mail naar archeoleeft@archeologiedagen.nl en wij gaan graag met je in gesprek.

Bekijk de website hier.