De ArcheoNacht

ArcheoNacht 22 april

(Scroll down for English)

Op zaterdagavond 22 april openen de deuren van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden voor de ArcheoNacht.

Een bruisende avond waar de spannende en actuele kant van de archeologie wordt opgezocht en het museum tot in de late uurtjes haar deuren opent. De ArcheoNacht is een onvergetelijke archeologische ervaring met spannende speedrondleidingen, workshops en lezingen over vernieuwend onderzoek van jonge archeologen. Archeonacht 14Stap in de futuristische wereld van 3d hologrammen en dwaal met een archeoloog door het grootste archeologische museum van Nederland. Ontdek wat we kunnen leren van ons afval, hoe je vervalsingen herkent en wat je daarmee moet doen? En waren Romeinse beelden wel zo wit als wij denken? Ga op speeddate met een archeoloog, zelf aan de slag in de mobiele ArcheoHotspot of bezoek in deze nachtelijke uurtjes de nieuwe tentoonstelling KEMET: Egypte in Hiphop, jazz, soul en funk.

De ArcheoNacht is een magische avond waarin het museum tot in de late uurtjes haar deuren opent voor jong en oud, kenner en leek.

Yuppen

De programmering ligt in handen van de ‘Young Underground Professionals’ (Yuppen), een denktank van jonge erfgoed professionals met een frisse blik op archeologie en publiek.

Welkom

Kom op 22 april 2023 naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en beleef een onvergetelijke avond vol fascinerende archeologie.

Praktische informatie

Datum: 22 april 2023
Tijd: 19.00 – 23.00 uur
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Toegang:
Early bird €10,-. (actie loopt tot en met 11 april)
Regulier €12,50
Studenten €7,50
Kinderen en jongeren t/m 18 gratis (hoeft geen ticket voor gekocht te worden)

Bekijk hier het programma
Koop hier je tickets

In English:

On Saturday, April 22, the National Museum of Antiquities in Leiden will open its doors for ArcheoNacht, which translates into the Archaeo Night. On this evening, wander through the oldest and largest archaeological museum in the Netherlands until the late hours and participate in the many workshops, speed lectures and other activities. For connoisseur and layman, for young and old.

Practical information

Date: April 22, 2023
Time: 7 p.m. – 11 p.m.
Location: National Museum of Antiquities, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Admission:
Early bird €10. (action runs until April 11)
Regular €12.50
Students €7,50
Children and youth up to 18 free (no need to buy a ticket)

View the program here
Buy your tickets here