De Archeonacht. Where the past meets the future.

Op zaterdag 5 oktober opent het Rijksmuseum van Oudheden haar deuren voor de Archeonacht, een avond vol archeologiebeleving met een spannend programma geprogrammeerd door de Young Underground Professionals, en tevens de aftrap voor de Nationale Archeologiedagen. Ontdek dat archeologie dichterbij is dan je denkt.

Hedendaagse thema’s worden in een historisch daglicht gezet en vice versa. Werd er vroeger al drugs gebruikt? Klopt er ‘archeologisch’ wel iets van het populaire paleodieet? Hoe verhouden schoonheidsidealen van vroeger zich tot de idealen van nu? Hoe helpt forensische archeologie misdrijven oplossen?

Verder zijn er virtual reality belevingen, kun je op speeddate gaan met een archeoloog, word je meegenomen langs de wereldberoemde collectie van het RMO en duik je in speciale workshops in de belevingswereld van de archeoloog.
En dat is nog niet eens alles…

We zien je graag op 5 oktober!

Zaterdag 5 oktober 2019
19.00 – 22.00u.
Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

Koop je tickets hier.
Prijs: early bird ticket €8,50 p.p., regulier ticket €10,- (kinderen t/m 14 jaar gratis)

De Archeonacht is een initiatief van Stichting Nationale Archeologiedagen en wordt geprogrammeerd door de ‘Young Underground Professionals’, een denktank van young professionals die archeologie dichter naar het publiek willen brengen. Met dank aan het Rijksmuseum van Oudheden.

De Young Underground Professionals zijn: Lara Boon, Evelien Bosman, Esther van den Brink, Donna Dieperink, Margot de Haan, Diederick Habermehl, Anne van Hazel, Evelien Hopman, Anne Krauwer, Robin Hoeks, Jesper de Raad, Rik Semeijn, Joerie van Sister, Merel Spithoven en Bert van der Zwaluw.

Foto door Hielco Kuipers

©Hielco Kuipers

Foto Hielco Kuipers

©Hielco Kuipers

Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting