De Archeonacht. Where the past meets the future.

Op zaterdag 5 oktober opent het Rijksmuseum van Oudheden haar deuren voor de Archeonacht, een avond vol archeologiebeleving en een spannend programma waarin je ontdekt dat archeologie dichterbij is dan je denkt. Want archeologische ontdekkingen vormen de realiteit van vandaag en wie jij bent. Vroeger is hier en nu.

Dwaal tijdens de Archeonacht door het oudste en grootste archeologische museum van Nederland en doe mee aan de vele workshops, interactieve sessies en andere activiteiten.

In gesprek met andere specialisten nemen archeologen hedendaagse thema’s onder de loep. Werd er bijvoorbeeld vroeger al drugs gebruikt? Is het populaire paleodieet eigenlijk wel ‘paleolithisch’ te noemen? En hoe realistisch zijn historische films als Troy en Redbad?
In een bijzondere workshop vertelt een forensisch archeoloog van het Nederlands Forensisch Instituut hoe archeologie wordt ingezet om misdrijven op te lossen en welke rol archeologen spelen bij het zoeken naar lichamen en botmateriaal.

Verder kun je met virtual reality in het verleden stappen, op speeddate gaan met een archeoloog, meedoen aan het historische culinaire programma, workshops volgen waarin je in de huid van een archeoloog kruipt en nog veel meer.

We zien je graag op 5 oktober!

Zaterdag 5 oktober 2019
19.00 – 22.00u.
Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

Koop je tickets hier.
Prijs: early bird ticket €8,50 p.p., regulier ticket €10,- (kinderen t/m 14 jaar gratis)

De Archeonacht is een initiatief van Stichting Nationale Archeologiedagen en wordt geprogrammeerd door de ‘Young Underground Professionals’, een denktank van young professionals die archeologie dichter naar het publiek willen brengen. Met dank aan het Rijksmuseum van Oudheden.

Foto door Hielco Kuipers

©Hielco Kuipers

Foto Hielco Kuipers

©Hielco Kuipers

Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting