De Archeonacht. Where the past meets the future.

Op zaterdag 5 oktober 2019 opende het Rijksmuseum van Oudheden haar deuren voor de Archeonacht, een avond vol archeologiebeleving met een spannend programma geprogrammeerd door de Young Underground Professionals, en tevens de aftrap voor de 5e editie van de Nationale Archeologiedagen die plaatsvond op 11, 12 en 13 oktober 2019.

Hedendaagse thema’s werden tijdens deze Archeonacht in een historisch daglicht gezet en vice versa. Werd er vroeger al drugs gebruikt? Klopt er ‘archeologisch’ wel iets van het populaire paleodieet? Hoe verhouden schoonheidsidealen van vroeger zich tot de idealen van nu? Hoe helpt forensische archeologie misdrijven oplossen?

Verder waren er virtual reality belevingen, kon je op speeddate gaan met een archeoloog, werd de bezoeker meegenomen langs de wereldberoemde collectie van het RMO en in de belevingswereld van de archeoloog.

Young Underground Professionals

De Archeonacht is een initiatief van Stichting Nationale Archeologiedagen en wordt jaarlijks geprogrammeerd door de ‘Young Underground Professionals’, een denktank van young professionals die archeologie dichter naar het publiek willen brengen. Met dank aan het Rijksmuseum van Oudheden.

De Young Underground Professionals zijn: Lara Boon, Evelien Bosman, Esther van den Brink, Donna Dieperink, Margot de Haan, Diederick Habermehl, Anne van Hazel, Evelien Hopman, Anne Krauwer, Robin Hoeks, Jesper de Raad, Rik Semeijn, Joerie van Sister, Merel Spithoven en Bert van der Zwaluw.

Foto door Hielco Kuipers

©Hielco Kuipers

Foto Hielco Kuipers

©Hielco Kuipers

Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting Klik voor vegroting