De Grote Archeologie Show, opening Nationale Archeologiedagen 2022

Als aftrap van de Nationale Archeologiedagen vindt op de vooravond van de Archeologiedagen op 16 juni in Utrecht de eerste editie van de ‘Grote Archeologie Show’ plaats. Een wervelende waterval van tien flitspresentaties over spraakmakende ontdekkingen in stad en de regio Utrecht van het afgelopen jaar.

Deze bonte parade van stand-up archeologie wordt verzorgd door een keur aan bevlogen experts met jarenlange ervaring in de Utrechtse bodem.

Op bioscoopformaat kijk je live mee terwijl zij met een microscoop-camera een 1e-eeuwse fuik onderzoeken, of ga je mee met een dronevlucht langs alle hoogtepunten van de ‘Vikingrijn’. Van Romeinse brugpijlers tot vroeg-middeleeuwse barnsteen, een groot scala aan vondsten, perioden en technieken komt aan bod, waarbij steeds weer grote verhalen blijken te schuilen in soms maar kleine objecten.

Line-up

Sprekers die deze avond aan bod komen zijn onder andere Erik Graafstal, Alexander van de Bunt, Herre Wynia, Marieke Arkema en Nils Kerkhoven. De historische archeologen zullen het publiek met de geschiedenis in trekken door middel van Romeinse stempels, Romeinse castratietang, muntplaatje uit Paleis Lofen, de Romeinse brug gevonden in Rijnvliet, alles over de Vikingrijn en nog veel meer spraakmakende.

Als je in één klap alle archeologische hoogtepunten van het afgelopen tijd wilt herbeleven en geen zin hebt in de zoveelste lezing, dan mag je de ‘Grote Archeologie Show’ niet missen. Wees er snel bij, want met 240 stoelen is de zaal snel vol.

Locatie

De Grote Archeologie Show vindt plaats in de theaterzaal van Castellum Hoge Woerd, de eigentijdse herbouw van het Romeinse fort dat hier bijna 2.000 jaar geleden stond: www.castellumhogewoerd.nl

Reserveer je ticket: www.museumhogewoerd.nl

Datum: donderdag 16 juni
Tijd: 20:00 – 22:00
Locatie: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht
Entree: € 10,-

p.s. Castellum ligt pal aan de limes (Romeinse grens) in Nederland, die onlangs is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.