Voor deelnemers

Deelnemen

Tijdens de Archeologiedagen wordt het verleden tot leven gebracht met honderden activiteiten door het hele land. Het publiek kan een weekend lang underground bij de archeoloog.

Wil jij deelnemen aan de Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021? Je kunt op allerlei manieren met jouw organisatie meedoen. Laat zien hoe leuk archeologie is met bijvoorbeeld een workshop, wandeling, lezing, rondleiding of speurtocht. Maar ook archeologische bakwedstrijden, pub quizzen of andere out-of-the-box ideeën zijn welkom!

Deelname is uiteraard gratis en je beslist zelf op welke dag(en) je mee wilt doen. Om je activiteit(en) voor de Archeologiedagen aan te melden, moet je een account aanmaken (zie hieronder).

Coronaproof programmeren: online activiteiten & activiteiten op locatie              Dit jaar zien de dagen er iets anders dan voorgaande jaren. COVID-19 houdt ons helaas nog in de greep, maar we hebben goede hoop dat er eind juni weer veel meer kan. Maar ook als we nog met beperkingen zitten, zijn er volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten die bezoekers zelf kunnen ondernemen, zoals wandeltochten en fietsroutes, maar ook aan online lezingen, podcasts, filmpjes en online rondleidingen door een museum of bij een opgraving. Zowel activiteiten op locatie, als online activiteiten zijn dit jaar van harte welkom.

Toerist in eigen land
Nu we allemaal toerist in eigen land zijn en in de buurt moeten blijven, bieden de archeologiedagen juist ook veel kansen. Met de activiteiten vertellen jullie het verhaal van de eigen omgeving, de lokale geschiedenis komt tot leven. Het perfecte uitje in deze bijzondere tijd, waar je niet ver voor hoeft te reizen.

Hoe dan ook zetten we de archeologie weer een weekend lang in de schijnwerpers.

Je activiteit aanmelden

Om je activiteit(en) voor de Archeologiedagen aan te melden, moet je een account aanmaken. Dat kan hieronder

Heb je al een account van verleden jaar? Dan kun je linksboven op ‘Inloggen’ klikken.

Kijk op onze inspiratiepagina om inspiratie op te doen. Heb je nog vragen? Dan vind je op deze pagina de contactgegevens van de coördinator van jouw provincie.

Maak een account aan:

Bekijk ook eens:

Archeologie Leeft Logo

Hoe bereikt archeologie met succes het publiek? Laat je inspireren door out of the box #archeosuccessen, interviews, tools en meer!

archeologieleeft.nl