Voor deelnemers

Inspiratie

Het bedenken van een activiteit kan moeilijk lijken, maar dat blijkt in de praktijk best mee te vallen. Het begint allemaal met een idee. Om je daarbij te helpen bieden wij verschillende inspiratietools.

1. Archeologie Leeft!
Op ons online platform Archeologie Leeft! vind je alles wat je nodig hebt om een originele publieksactiviteit te organiseren. Er zijn #archeosuccessen om je te inspireren, maar je vindt er ook allerlei inspiratietools en interviews met bijzondere denkers binnen én buiten de archeologie!
Inspiratie
2. Stappenplan: In 9 stappen van archeologie
Speciaal voor vrijwilligers hebben wij, in samenwerking met de AWN, een stappenplan gemaakt voor het organiseren van je activiteit. In negen stappen, van het brainstormen, tot het zoeken naar je financiering en het benaderen van de pers, leer je hoe je je droomactiviteit op poten kunt zetten.
Inspiratie 3
3. Jongerenonderzoek
Jongeren blijven een moeilijk te bereiken doelgroep. Toch zijn het vaak juist die jongeren die enthousiast worden van archeologie, maar dan moet je wel weten hoe je het overbrengt! Daarom hebben wij in samenwerking met onderzoeksbureau Qrius een jongerenonderzoek uitgevoerd dat je hierbij kan helpen.
Inspiratie 2

Natuurlijk mag je ons ook altijd mailen voor vragen of een goede brainstormsessie. Stuur een mailtje naar info@archeologiedagen.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Bekijk ook eens:

Archeologie Leeft Logo

Hoe bereikt archeologie met succes het publiek? Laat je inspireren door out of the box #archeosuccessen, interviews, tools en meer!

archeologieleeft.nl