Over de Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen zijn drie dagen in het jaar waarop een groot publiek kennis kan maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken.

foto: Marco Zwinkels

De Nationale Archeologiedagen zijn dé dagen waarop het publiek kennis kan maken met alle facetten van archeologie in Nederland. De dagen brengen het verleden tot leven, vertellen het verhaal van vroeger en zijn een unieke gelegenheid om eens mee te kijken wat er allemaal in de Nederlandse bodem verborgen zit en zat.

Alles en iedereen
Iedereen die bij de Nederlandse archeologie betrokken is wordt uitgenodigd om tijdens dat éne weekend de deuren te openen en het publiek mee te nemen in de wondere wereld van ons mooie vak of hobby. Dat kan in allerlei vormen: van schervenworkshop tot meegraafdag, van archeologische fietstocht tot verkleedpartij en theatervoorstelling of gewoon met een interessante lezing. Met het enthousiasme en de betrokkenheid die de archeologie zo kenmerkt is heel veel mogelijk. Met z’n allen zetten we de archeologie in Nederland verder op de kaart, laten we een groot publiek meegenieten en kweken we nieuwe ambassadeurs.

De Nationale Archeologiedagen vinden elk jaar plaats in het eerste weekend van de vroegste herfstvakantie. De week waarin de herfstvakantie plaatsvindt, varieert per regio. Noord, Midden en Zuid.

Overzicht Archeologiedagen in de komende jaren:

2017: 13, 14 en 15 oktober
2018: 12, 13 en 14 oktober

Voorbeeld: het ene jaar valt de herfstvakantie in de regio Noord in de eerste week en hebben de regio’s Midden en Zuid vakantie in de week daarop. Het jaar daarop kan dat bijvoorbeeld andersom zijn.