Praktische informatie

Bezoekadres Archeonacht:

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW  Leiden

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

Het Rijksmuseum van Oudheden ligt in het historische centrum van Leiden, op tien minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal. Op de website van het museum kan je de looproute downloaden.

De dichtstbijzijnde halte voor lijnbussen bij het Rijksmuseum van Oudheden is halte Breestraat. Vanaf NS-station Leiden Centraal gaan diverse buslijnen (2, 4, 45, 169, 182, 187, 400) naar het stadscentrum en langs deze halte. De busreis duurt ca. vijf minuten, en vanaf de bushalte is het dan nog vijf minuten lopen. Ook de looproute vanaf de bushalte is te downloaden op de website van het Rijksmuseum van Oudheden.

Bereikbaarheid met de auto:

Leiden is per auto zeer goed te bereiken, maar de historische binnenstad is moeilijk toegankelijk met de auto, en de parkeermogelijkheid is zeer beperkt. We adviseren je daarom je auto te parkeren op de Haagweg. Vanaf hier gaan er elke twee tot drie minuten pendelbussen naar het centrum. Mocht je erg slecht ter been zijn, is het wel mogelijk om voor de deur van het museum afgezet te worden met de auto, die daarna buiten het centrum geparkeerd kan worden. Ook de routebeschrijving naar het museum met de auto is te vinden op de website van het Rijksmuseum van Oudheden.

Rolstoeltoegankelijkheid:

Het Rijksmuseum van Oudheden is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Mocht je met een scootmobiel of zeer grote rolstoel komen, laat dat dan wel even van tevoren weten dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn. Mindervaliden en slechtzienden mogen hun geleidehond meenemen het museum in.

Heb je een invalidenparkeerkaart? Dan mag je gratis parkeren op het Rapenburg. Direct voor het museum is bovendien een aparte invalidenparkeerplaats.

Meer informatie:

Heb je nog verdere vragen? Mail deze dan naar info@archeologiedagen.nl en wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.